Първоначално публикувано от Doomguy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
Колеги,днес на диагностика се случи нещо много интересно,при проверка на дебитомер, стойностите на въздуха и напрежението варираха постоянно.При 820 оборота напрежението постоянно варираше 1,5-2,8 V като същото се наблюдаваше и при количеството въздух.При форсиране съответно количеството въздух се дигаше а също така и волтажа който стигаше до стойност 3,7V.След като констатирахме това, започнахме да търсим причината.В края на краищата се оказа, че при почукване по корпуса на дебитомера и дори на филтъра се получаваха промени в стойностите, без дори да е запален двигателя.Примерно количеството въздух от 0 можеше да отиде до 4 цифрена стойност.Тук може да вметна че електрическите връзки са проверени добре и лично аз нямам съмнение в тяхната неизправност.Питането ми е при това положение да сменям ли дебитомера и другото което ме интересува е мнение за дебитомери pierburg.Предварително благодаря на отзовалите се.
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеДа.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеМислите ли, че комбинацията от ниски обороти и висока предавка може да съсипва демпферния маховик, примерно 1000- 1200 об. и шеста скорост
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Въпрос за регулиране клапани JTD (10 клапанови)
Здравейте,
Понеже тук сте 95% с дизели, реших да попитам нещо. Тези дни се возя с едно JTD и в книжката за обслужване пише, че на всеки 40 хил. км. се регулират клапани. В книгите на 166 пише ли нещо подобно и ако да - спазвате ли го?
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеЗдравейте,
Понеже тук сте 95% с дизели, реших да попитам нещо. Тези дни се возя с едно JTD и в книжката за обслужване пише, че на всеки 40 хил. км. се регулират клапани. В книгите на 166 пише ли нещо подобно и ако да - спазвате ли го?
20, 40, 80, 120, 160 (хил. км.).............
За над този пробег няма данни.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеС хидравлични са всички 16 и 20 клапанови. Старите не са.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment